Nieuws vanuit de werkgroep recreatie en toerisme

Vanuit de werkgroep recreatie en toerisme zijn we hard bezig om weer allerlei activiteiten te organiseren voor de toeristen die naar Winsum komen.

De commissie werkt met veel partijen samen om te kijken hoe we Winsum verder kunnen helpen om te groeien qua toeristen. De commissie zit onder andere in het bestuur van Stichting Promotie Waddenland, dat zich bezig houdt met de marketing op toeristisch gebied van gemeente het Hogeland.

Ook zijn we vertegenwoordigd bij de Groninger Toerisme Coöperatie, deze coöperatie bestaat uit allemaal ondernemers uit de toeristische sector die het vooral op provinciaal niveau het gesprek met de provincie aangaat. Als klein voorbeeldje kwam bijvoorbeeld deze week de uitslag van de noordelijke rekenkamer uit dat er te weinig geld gaat naar het promoten van Groningen als toeristische provincie.

Ook sluit de gemeente aan bij onze vergadering zodat we daar korte lijntjes mee hebben. Helaas zijn er wat verschuivingen qua wethouder op het gebied van toerisme en recreatie en is dat wel wat lastiger.

Natuurlijk zijn we ook sterk vertegenwoordigd in de commissie van het ‘’Allermooiste dorp van Winsum’’

Vanwege corona gaan sommige activiteiten zoals de Highland Games niet door, natuurlijk gaan we kijken naar een leuk en veilig alternatief om te laten zien dat het toeristische seizoen weer begonnen is. Zeker nu we het aller mooiste dorp van Nederland zijn.

Zonder dat wellicht mensen het door hebben gebeurt er veel om de toerist deze kant op te trekken. Zo zijn we in ontzettend veel fiets en wandelpaden opgenomen en hebben we er veel opgezet vanaf het (Toeristisch Overstap Punt) waardoor veel mensen hier heen komen om te ontdekken hoe mooi deze regio is.

Natuurlijk lopen de dorpsgidsen ook door en hebben die sinds kort ook prachtige jassen waaraan ze herkenbaar zijn!

Binnenkort komt er in samenwerking met de Historische Vereniging Winsum-Obergum en de verhalen van Groningen ook een prachtige historische analyse van Winsum online. Dat is in het kort een beschrijving van Winsum waarom dat een bijzonder dorp is in vergelijking met andere dorpen in de omgeving.

Top