Pub 69

Het was september 1969. De deuren gingen open voor een nieuwe kroeg, genaamd Pub 69. Het door Klaas Heerema gebouwde bedrijfspand werd beheerd door Cor Hageman die er de pilsjes tapte. Van een discotheek was nog geen sprake, het was een elite-bar met vloerbedekking en bloemetjesbehang. De plaatselijke voetbalclubs maakten er hun entree en tevens was het de plaats waar je lotto- en totoformulieren kon inleveren. Er werd ook dansles gegeven.

In 1973 werd Pub 69 verkocht aan Koen Hartlief. Deze had al snel in de gaten dat een discotheek een trekpleister kon zijn. Eerst werden de plaatselijke DJ’s gevraagd die hun eigen discotheek meenamen. Er waren twee draaitafels en zelfbouwboxen. De diskjockeys van het eerste uur waren Jimmy Bijlstra, Peter Harkema, Abel Mulder en Alje van Bolhuis. Uit wijde omgeving trok men naar Pub 69. Zo ook Klaas Brouwer. Hij herinnert zich die tijd nog heel goed. “Vaak kwamen er bandjes op zaterdagavond, maar door de discotheek kwamen ze wel op het tweede plan”.

Toen Klaas 17 jaar was wist hij het zeker: deze disco zou eens van hem zijn. Er ging geen jaar voorbij of hij vroeg aan Koen wanneer hij ermee op wilde houden. Toch schrok hij toen Koen Hartlief in 1988 opeens tegen hem zei: “Kenn’st volg’nde week begunnen mien jong!” Klaas Brouwer, toen alweer 14 jaren werkzaam op de Rabobank bedacht zich echter niet, maakte zijn eigen ondernemersplan en was een week later eigenaar. Het EK stond eraan te komen en vanaf die tijd is het altijd beredruk en gezellig. Klaas zijn motto is: “Klein in m², Groot in gezelligheid.” Het is zijn hobby en dat mag zo blijven. Van Adorp tot Uithuizen, van Bedum tot Zoutkamp kent iedereen Pub 69, vaak bijgenaamd als “De Pub”. Velen hebben er zelfs hun liefde gevonden.

Ter ere van het 25 jarig bestaan van Pub 69 werd er op 1 en 2 juli 1994 een groots popfestival georganiseerd. 25 Jaar toonaangevend in de regio is tenslotte niet niks! Het prachtige en overbekende stemmingsorkest RENDEZ VOUZ beet de spits af op het PubPop-festival. Zij begeleidden niemand minder dan DENNIE CHRISTIAN en rasartiest ARNE JANSEN (o.a. bekend van ‘meisjes met rode haren’). Op zaterdag 2 juli kwam als klapstuk GOLDEN EARRING op bezoek. En dat allemaal op de velden van voetbalvereniging VIBOA, waar een feesttent kwam te staan.

In 1999 werd er ter ere van het 30 jarig jubileum ook een festival georganiseerd. Ditmaal gebeurde dat in de loods van SENNEMA. Artiesten als popgroep ROMEO en inmiddels helaas overleden HERMAN BROOD met zijn WILD ROMANCE kwamen optreden.

In 2013 vond Klaas het na 25 bewogen jaren een mooi moment om het stokje over te dragen aan Rob Vellinga, die zelf al 10 jaar werkzaam was in Pub 69. Pub 69 blijft na al die jaren een zeer gezellige discotheek om uit te gaan. Al 45 jaar… NERGENS BETER UIT!

Adres
Hoofdstraat Obergum 16
9951 AH Winsum
Telefoon
0595443720
E-mailadres
info@pub69.nl
Website
www.pub69.nl/

Top